2011. október 12., szerda

Bugyuta mese

Ez a történet az iskolai királyválasztásunk alaptörténete volt, tehát nem teljes mértékben az enyém, de a szöveget én írtam és a kitalálók között is ott voltam. Akkor is mi voltunk a legjobbak. ;)

Bugyuta mese
- A kezdetek



Egyszer volt, hol nem volt, Túl az Óperencián élt öt különleges képességekkel felruházott hős:

Popeye, a pipázás- és spenótfüggő tengerész, akinek erejével senki sem kelhetett versenyre. Híre messze megelőzte hajóját, és az egész mesevilág sztárként kezelte. Életének részévé vált a vörös szőnyeg, a paparazzik és persze a rajongók hada.

Micimackó, a csacsi (vagy inkább Füles?) medvebocs, a Százholdas Pagonyban tengette napjait, ahol barátaira és a helyi mézbeszállítókra mindig számíthatott. Legnagyobb problémája az évente beköszöntő tél volt, amikor hull, a hó és hózik-zik-zik, Micimackó fázik-zik-zik. (Hogy is ne fázna, abban a csöppnyi piros pólócskában?)

Szőke herceg, a daliás lovag a fehér lovon. Minden királylány és hercegkisasszony rá várt, mert ő volt az, aki megkockáztatta a veszedelmes utat a fagyos hágókon, és a perzselő pusztákon át, aki dacolt a szelekkel, és vágtatott éjjel- nappal életét és épségét sem féltve, hogy elérje a nemes célt. Mert ő volt a legbátrabb, és legcsinosabb messzeföldön. Gyakorlatilag belőle élt meg Túl az Óperencián egész kozmetikai- és divatipara. Neve hallatán rettegtek a sárkányok, illetve minden troll, farkas és más gonosz lény remegve menekült.

Jótündér, aki verhetetlen volt, ha az önzetlenségre került a szó. Bárkinek bármikor bármilyen problémája akadt, ő mindenkin segített. A kisegített mesehősökről készült listája már hosszabb volt, mint a Mikulásé, és olyan hírességek szerepeltek rajta, mint Csipkerózsika és Hamupipőke. Nem volt olyan gond, amivel ne tudott volna megbirkózni: Rapunzel korpás, töredezett haja, Borsószem királykisasszony fájós dereka, a Szörnyeteg bundabaja mind megoldódott egyetlen intésére. Tündérünk hobbi szinten elszegült bárki keresztanyjának, és ha azt mondom bárkiének, akkor azt úgy is értem, bár egy jósnő szerint kerülnie kellene a nagy, zöld lényeket. 

Világszép Nádszálkisasszony (NSZK), aki a legkarcsúbb volt kerek e világon. Sudár alakja miatt még Angelina Jolie is hozzá fordul fogyókúrás tanácsokért. Jelenleg az Óperenciás tenger nádültetvényeinek lakója és felügyelője. Itt vár a hősre, aki kimenti a vízből, és elviszi egy távoli országba, ahol nincs se víz, se halak, és legfőképpen nád.

Ez az öt meseszereplő alkotta Túl az Óperencián birodalmának krémjét. Erejüket, falánkságukat, bátorságukat, jóságukat és szépségüket senki sem vitatta.

Ám Túl az Óperencián legtávolibb, legsötétebb zugában, hetedhét határon is túl, élt a legördögibb teremtmény: a gonosz nyugati boszorkány, aki irigyelte tőlük ezeket a csodás képességeket. A boszorkány alattvalóival, Hókuszpókkal, Szörnyella de Schmidttel és két sötét démonnal arra törekedett, hogy átírják a mesék végét. Hiszen az nem lehet, hogy minden happy enddel záruljon!

A nyugati boszorkány egy borzalmas napon megátkozta Popeye-t, Micimackót, Szőke herceget, Jótündért és Világszép Nádszálkisasszonyt. Megfosztotta őket legelőnyösebb tulajdonságaiktól, ezzel átírva a mesék végét.

Popeye elvesztette mérhetetlen erejét, és ma már csak járókerettel hódít.

Micimackó rádöbbent, hogy mennyi kalóriát vitt be naponta, és úgy döntött, életmódot vált. Azóta tudatosan él, leszokott a mézről, kedvenc szavává az update vált, és a nap minden percében a testmozgásra gondol.

Szőke herceg elvesztette magabiztosságát és bátorságát, és ma már jóformán a levélzörgéstől is megijed.

Jótündér már nem olyan segítőkész és jóságos, mint mikor megteremtette a Nagy Mesélő. Kedvenc kérdése: Mit érdekel engem? Mai mottója: Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra!

Túl az Óperencián persze hatalmasabb volt annál, hogy csupán ennyien lakják. Akik tehették a gonosz boszorkány haragja elől olyan helyekre menekültek, ahol a madár se jár. Csoportokba szerveződve tengették tovább napjaikat, várva, hogy eljöjjön a változás kora.

A magyar mesék szereplői, Mézga Kriszta, a kisgömböc és Ludas Matyi hűséges lúdjával hóna alatt, Mátyás király vezetésével a pusztákra menekültek.

A királykisasszonyok, Csipkerosszika, Kamupipőke, Fiona, Hófehérke és kísérőjük, a tündér kerestek egy félreeső kastélyt, és elbújtak a legmagasabb vártorony legfelső szobájába.

A Grimm testvérek és Andersen teremtményei, Jancsi és Juliska, Piroska és a kis gyufaáruslány a morzsákat követve az erdőbe menekültek.

A varázslények elrepültek az elvarázsolt kastélyba, remélve, hogy annak bűvereje megvédi őket. Jázmin hercegnő a Szőnyeggel, a vámpír, a jó boszorkány illetve Harry Potter és Hermione Granger itt leltek otthonra.

A többi mesehős, akiknek az idegei nem bírták túl jól a meneküléssel járó stresszt, szerető gondoskodásra leltek egy számukra tökéletes intézményben. Így váltak elválaszthatatlanná Minnie egér
és Harisnyás Pippi, illetve a Szamár és Csizmás kandúr.

Azóta a mesék elvesztették bűverejüket, és az emberek elfelejtették, milyen jó is volt régen, amikor a mesehősök még minden akadályt legyőztek a boldog vég érdekében.  Persze ehhez a mesehősöknek is lesz egy- két szava…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az oldalon található képek forrása az internet.